Derfor undlader mange at installere et antivirusprogram

Når man er hyppig bruger af internettet, følger der en række risici med. Disse risici kan man dog beskytte sig selv mod. Det kan man gøre på flere måder, men den mest effektive løsning, er at installere et antivirusprogram på sin computer.

På trods af, at det er den bedste måde at gøre det på, er der faktisk mange, der undlader det. Der er flere årsager til dette, men uanset årsagen, er det bestemt ikke nogen god idé.

Der kan være mange grunde til, at man vælger at undlade at installere et sådant program på sin PC, men der er dog især én grund til, at der er mange, der undlader at gøre det.

Mange tror, at det er dyrt

En af de helt klare grunde til, at der er mange, der vælger ikke at have et antivirusprogram er, at de tror, at det er dyrt. Faktum er dog, at det faktisk ikke er sandt, hvorfor det ikke er grund til at undlade at installere et antivirusprogram.

Naturligvis kan man finde en række antivirusprogrammer, der koster mange penge, men ofte er disse målrettet større virksomheder, hvorfor de ikke har relevans for en privatperson.

Hvis du blot skal beskytte din egen PC, er der derfor ikke nogen grund til at betale en stor sum penge for et antivirusprogram. I stedet kan du nøjes med et billigt eller endda gratis antivirusprogram. Vil du se nærmere på et sådant program, så klik her.

Især Mac-brugere undlader det

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der både er brugere af Windows og Mac, der vælger at lade være med at have antivirus på deres PC. Når det er sagt, så skal der dog heller ikke herske nogen tvivl om, at det ofte er Mac-brugere, der undlader det.

Det er der flere grunde til, men det er dog især noget, der handler om, at der er mange Mac-brugere, der tror, at de ikke kan få virus. Det er dog blot en skrøne, da man sagtens kan få virus som Mac-bruger.

Hvis du selv er Mac-bruger, og du netop er blandt dem, der har undladt et antivirusprogram af denne grund, er det vigtigt, at du sørger for at få installeret et antivirusprogram med det samme.

Det sker kun for de andre

Rigtig mange bilder sig selv ind, at det ikke sker for dem, at de får deres inficeret med virus. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det kan ske for alle, da det ikke kun er folk, der f.eks. ofte downloader filer og programmer, der kan få virus.

Det kan sagtens se, at en af dine venner eller kolleger får virus, som automatisk sender filer eller programmer videre via e-mail eller Facebook. Åbner du denne fil eller program, kan du ende med også at få virus.

Af denne grund er der en risiko for, at alle får virus eller malware. Netop derfor er det også enormt vigtigt, at man ikke tøver med at beskytte sin PC bedst muligt med et effektivt antivirusprogram.