Verdenskendt vin

Chardonnay fås i flere forskellige udgaver. Det kan fås som champagne, som hvidvin og som mousserende vin. Chardonnay stammer oprindeligt fra Frankrig og er mest kendt for hvidvine fra Bourgogne og Chablis i Frankrig. Frankrig er kendt for at lave vine. De har mange gode druer. Merlot, syrah og chardonnay er blandt de mest kendte vine verden over. Chardonnay er en drue som bliver brugt til hvidvin, hvorimod Merlot og syrah er kendt som rødvine. Frankrig er så gode til at lave vin at de laver omkring 6 milliarder flasker vin om året. Grundet deres gode markedsføring har de skabt sig den titel at være førende indenfor vinverdenen.

En drue med meget formåen

Vindrue som kan vokse stort set over alt. Den har en god evne til at tilpasse sig jord, klima og vinifikation gør at den er den tredje mest brugte drue til at lave vin med. Chardonnay er en grøn drue. Chardonnay er en drue med mange ansigter. Vinen smager ikke af selve druen, men af en snert af ander smage. En chardonnay fra et køligt klima har den en mere citrussmag, men hvis den er fra et varmt klima, kan den smage af ananas. Chardonnay passer rigtig godt til et ostebord. Hvis du har stærke oste, skal du have en let chardonnay. En sød chardonnay til cremede ost.

Et glas skader ikke

Efter en lang arbejdsdag er det dejligt at kunne slappe af med et køligt glas chardonnay. Den mousserende giver en dejlig prikken på tungen som er rart. Det prikker lige nok til at kunne mærke det, men ikke for meget så det tager smagen fra vinen. Om vinteren kan man sidde i en god lænestol og i sidde med et tæppe og en god bog. Om sommeren kan man sidde ud på terrassen og nyde det dejlige vejr, muligvis med en trøje hvis det er blevet køligt.