Derfor skal du begynde at barbere dig på den gammeldags måde

Dette skal ikke lyde som en kommando, men som et tip. Der er nemlig flere fordele ved at vælge en gammeldags barberkniv fremfor en elektronisk barbermaskine. Hvis du går op i at vedligeholde dit skæg, så læs med nedenfor.

Find det rette redskab

Det er helt forståeligt, at du tøver med at tro på denne påstand om, at den gamle barberteknik er bedst. For at sætte tonen og skabe et billede, du kender, kan du sammenligne det med græs. En græsslåmaskine kører hen over græsset og efterlader det jævnt og pænt. Men af og til viser en snedig mælkebøtte sit ansigt, når maskinen har været forbi. Havde du klippet din plæne med en saks eller anden håndkraft, ville dette ikke ske. Sådan er det også med barbering. Bruger du barberknive – også kendt som rageknive fremfor maskine, er du et step tættere på ikke at træde forkert eller overse en stub. Men det kræver træning at blive en mester, og derfor skal du heller ikke tro, at det er så let som at købe en ragekniv. Men når du har fået fat, bliver din barbering en langt større nydelse end før.

Gammeldags håndværk

Selvfølgelig skal en sådan omvæltning ikke laves, fordi den er mere nydelsesfuld. Årsagen skal og må ligge i resultatet, og det vil du se, når du har lært det. Det er desuden langt lettere for dig at eksperimentere med forskellige skægformer og udtryk, fordi en barberkniv kan bruges til at udforme detaljer. Ved brug af en barberkniv sparer du desuden mange penge, som du ellers ville bruge på blade eller engangsskrabere. Her kan du i stedet sørge for, at du får nogle ordentlige redskaber og et godt barberskum, som efterlader din hud blød og ny. Når du så har fat i teknikken, bliver din barbering næsten rituel. God fornøjelse.