Hårtransplantation – ikke kun til skaldede mænd

Er du utilfreds med, hvor din hårgrænse starter? Eller har du bare altid drømt om at gro et fuldskæg, men når aldrig længere end til lidt spredt hårvækst i underansigtet? Eller har du øjenbryn som forbliver to tynde linjer, lige meget hvor meget du prøver at lade dem gro? Så er hårtransplantation måske noget for dig.

I dagens Danmark er det blevet meget mindre tabubelagt end tidligere at få transplanteret hår, i takt med at vi mere og mere tør stå ved, at vi gerne vil se så godt ud som muligt.

Om hårtab

Hårtab kan skyldes mange ting. Oftest er det – desværre for de fleste – bare generne, der har indvirkning. For nogle mænd starter hårtabet allerede i starten af tyverne. Og for nogle er det endda tidligere.

Men faktisk er der også andre ting, der kan have betydning for, hvor meget hår du har på hovedet. Stress er en af de vigtigste faktorer.
Efter en længere, stresset periode, vil de fleste opleve at de fælder lidt mere end sædvanligt. Og har du i forvejen ikke en tyk hårpragt, kan det være en ekstra stressfaktor at miste noget af håret.

Høje tindinger behøver ikke være et skidt tegn

Mange går i panik, så snart de opdager, at deres tindinger er lidt højere, end de plejer. Men her er der ikke nødvendigvis fare på færde. Håret i tindingerne er nemlig noget af de det første, vi taber, og det gælder for både mænd og kvinder.
Så bare fordi du ikke har så meget hår tilbage dér, betyder det ikke nødvendigvis, at det hele er på vej væk inden for de næste par år. Og der findes masser af flotte mænd og kvinder med høje tindinger, så hvorfor ikke bare owne det look, så længe du har muligheden for det?

Hvor kan jeg få transplanteret håret?

I takt med at hårtransplantation er blevet mere socialt acceptabelt, er der også kommet flere steder i landet som udfører transplantationerne. For eksempel findes et sted som Poseidon Klinikken, som udfører alle typer hårtransplantation.

Det vigtigste du skal overveje, når du skal finde et sted at få transplanteret hår er, at du finder nogen, du er tryg ved og har tillid til. Der skal nemlig være en god dialog og en klar forventningsafstemning, inden indgrebet begynder, så du ikke ender med at være utilfreds med resultatet.