Guide til anlægning af indkørsel

Har du mod på at kaste dig ud i at lave din egen indkørsel? Så bør du læse med lige her. Vi giver dig nogle gode tips til hvorledes du får etableret end indkørsel, som kan holde mange år fremadrettet.

Du kan vælge at lave din indkørsel af beton, fliser, natursten eller noget helt fjerde. Vi guider dig her igennem anlægning af fliseindkørsel, og hvorledes du får nabolagets flotteste.

Sådan kommer du i gang
Det kan være et større projekt at anlægge en indkørsel, og det er ikke noget, som bare lige kan klares i løbet af en formiddag. Inviter derfor gerne vennerne over en weekend, hvor de kan give en hånd med. Husk altid at have dåseøl og pizza klar til fyraften.

Først og fremmest er det vigtigt at starte helt fra bunden. Det er vigtigt, at din underlag er fast og lige. Du kan med fordel placere et lag stabilgrus, som sikrer, at din flade er helt plan.

Derefter skal du udvælge de fliser, som du ønsker. Her kan vi anbefale IBF fliser, som kommer i forskellige størrelser og farver og er støbt af beton. På denne måde sikrer du, at du får en indkørsel som er af god kvalitet og kan holde mange år. Derudover kan det anbefales at lave en kantsikring hele vejen rundt om indkørslen. På denne måde mindsker du risikoen for udskridning.

Vælg desuden gerne nogle tunge sten, som kan holde til store biler, som kører frem og tilbage. Vælger du nogle for tynde fliser, vil de nemlig komme til at knække med tiden og skabe store kørespor.

Undgå disse dumme fejl
Der er mange ting, som du skal have med i overvejelserne inden anlægning af indkørsel. Her vil vi komme med nogle tips til hvorledes du undgår nogle småfejl, som i sidste ende kan have store konsekvenser.

Du har formentlig set det ved nabohuset eller et andet sted. Mange døjer nemlig med mørke områder på husets sokkel, og dette kan være et tegn på, at vandet i indkørslen bliver ledt i den forkerte retning – ind mod huset. Dette kan have store konsekvenser og give fugtskader på huset. Sørg derfor at lave et fald på belægningen, som vender mod huset.

Inden anlægning af indkørsel, så riv de store træer op, som står rundt omkring. Rødder kan nemlig give revner i belægningen med tiden, som vil skabe store skader. Derfor kan du gøre dig selv en tjeneste og mindske risikoen for dette ved at rive de omkringlæggende træer op inden.

Husk at lave fuger mellem fliserne. Hvis du lægger stenene alt for tæt, så kan fugerne med tiden bugte sig. Dette vil sige, at din indkørsel kommer til at se ujævn og upræcis ud. Det anbefales, at der er en fuge på cirka 5 mm mellem fliserne.

Nu er du forhåbentlig blevet en smule klogere på lægning af fliser og indkørsel. Men er det helt nyt for dig, så kan det være en god idé at søge yderligere rådgivning fra en professionel.