Hvad er triatlon?

Triatlon er en sport, der kombinerer tre forskellige discipliner: svømning, cykling og løb. Den kan udføres individuelt eller som en del af et stafethold. Triatlonløb kan være kort (kun 1 km svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb) eller langt (3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb). Triatleter skal kunne svømme en kilometer på mindre end 12 minutter, cykle 40 kilometer på mindre end to timer og løbe 10 kilometer på mindre end 60 minutter.

Der er forskellige meninger om hvornår det første triatlon blev afholdt, men konceptet kan spores helt tilbage til 1920’erne i Frankrig. Der var afstandene på 5 km løb, 7 km cykling og 200 meter svømning. Men triatlon, som det kendes i dag, kan spores tilbage til 1970’erne i San Diego, med afstande på 10 km løb, 8 km cykling og 500 meter svømning.

Selvom triatlon kan spores mere end 100 år tilbage, så blev sporten først en olympisk disciplin i 2000 ved OL i Sydney. Ved OL er triatlon afstandene 10 km løb, 40 km cykling og 1500 m svømning. Sporten er hurtigt blevet populær, og mere end 1 million mennesker deltager hvert år i triatlonløb rundt om i verden.

Kun en lille procentdel af de personer, der begynder at træne til en triatlon, deltager faktisk i en triatlon. Nøglen til succes i triatlon er konsekvent træning over en længere periode. Triatlon er en sport, der kræver stor dedikation og engagement. Det er ikke for alle.

Der er mange forskellige triatlonbegivenheder at vælge imellem, så der er sikkert en, der passer til dit fitnessniveau og dine interesser. Så hvis du er villig til at lægge hårdt arbejde i det, kan triatlon være en meget givende oplevelse. Uanset om du vil udfordre dig selv med et langdistanceløb eller have det sjovt med vennerne på et stafethold, er der en triatlonbegivenhed for dig.