Sådan holder du fast i træningen

Det nye år er skudt i gang. Dette byder, traditionen tro, på mange nytårsforsæt. Træningen er ligeledes traditionen tro et populært nytårsforsæt. Den sunde livsstil vinder mange over på sin side i januar og februar måned. Det er dog få, der rent faktisk fortsætter med det sundere alternativ. Der er heldigvis måder, hvorpå du kan gøre træningen og den sunde mad lidt sjovere. Det kan du læse meget mere om nedenunder.

Gør træningen nem og hyggelig

Det kan være meget forskelligt, om man synes fitness, løb eller zumba er noget for en. Overordnet set vedligeholder de fleste kun rutiner, de synes er sjove. Det skal ligeledes ikke være for hårdt at gå til træningen hver gang, da luften hurtigt går af dækket. Det er også vigtigt, at man ikke starter på niveau med alle andre. For at undgå blandt andet skader skal man starte langsomt ud og vænne kroppen til at være mere aktivt. Der skal dog fortsæt være en stigning i sværhedsgrad, for at træningen ikke bliver for kedelig.

Eksempelvis kan man med løb sætte små mål. Du kunne starte med at kunne løbe 2 kilometer med maksimalt 2 pauser. Derefter kan det være, du kan komme helt op på 3,5 kilometer uden nogen pauser. Herefter kan du sigte efter de populære 5 kilometer. Her er den en god idé at blive i et stykke tid og eksempelvis træne sin hastighed og tid i stedet for. På den måde får du langsomt opbygget en distance samt trænet hastighed, når din krop har vænnet sig til aktiviteten.

Dine løbeture kan du gøre endnu hyggeligere med en ven, dine yndlingssange eller en lydbog. Køb de bedste høretelefoner til løb og lad musikken eller historier strømme ind over dig, imens du får dyrket den sunde livsstil.

Find dine yndlingsretter

Den sunde livsstil kræver dog også den rette kost, for at du ser dine ønskede resultater. Ligesom med træningen er det en god idé at starte i det små. Du kan eksempelvis lave små guides for, hvad du burde spise. Måske slik og sodavand kun må indtages i weekenderne? Måske hver torsdag skal være en vegetardag? Prøv ligeledes at finde forskellige madbloggere og test deres opskrifter af. Det kan være en god idé at prøve nogle forskellige stile og smage af, for at finde hvad du bedst kan lide. Derudfra kan du selv sammensætte madplaner med dine yndlingsretter. Så er der ligeledes noget at glæde sig til efter en lang løbetur.