Tips: Find det rette tøj til jagten

Det er fristende at være lidt ligeglad med din påklædning, når du tager ud på jagt. Men du har mange grunde til at tage tøjvalget seriøst. For det første fordi du selvfølgelig skal være klædt på til de vejrlig, en given dag byder på. For det andet for at du hverken koger over eller fryser til en ispind, når at du bruger en dag ude på marken. Og for det tredje fordi det er dyrt at gå på jagt i almindeligt overtøj.

Jagttøj skal tåle meget

Ønsker du at finde egentligt jagttøj, kan du gøre det hos friluft.dk. For det er vigtigt at have noget kraftigt tøj på, når du går på jagt. Det skal nemlig kunne tåle at blive beskidt og at blive revet i, når du går gennem krat. Det kan en simpel sommerjakke købt på outlet altså ikke – i hvert fald ikke så længe, som en jagtjakke af middel til høj kvalitet kan. Jagtmundering er ikke noget at tage for let på.

Halsediser er bedre end tørklæder

Jakker og bukser er to eksempler på jagttøj, men andet er også værd at overveje – både for komfort og for at komme i den rigtige jagtstemning. Fx kan du tage en halsedise på for at holde halsen varm og støtte en lille smule op om nakken under jagt. Det gode ved en halsedise sammenlignet med et halstørklæde er, at halsedisen ikke har lange, løse ender, der kan blive viklet ind i grene eller andet.

Hold ørerne varme med en jagtkasket

En god kastet bør du også have med dig – gerne én der også dækker dine ører til. Hvis at du begiver dig over marker om vinteren, er det vigtigt at have noget på, der kan tage brodden af de kolde briser, der blæser uforstyrret over marken. I øvrigt har jagtkasketter et stilrent design, der gør dem vellidte.