Guide til det perfekte frieri

ole-lynggard-solitaire-vielse

Når man har besluttet sig for, at man gerne vil fri til sin udkårne, så er der en masse tanker og overvejelser, der begynder at melde sig. Der findes jo ikke nogle regler som siger, hvad der er korrekt og forkert, så det handler i sidste ende om at følge sit hjerte og mærke efter. I princippet er der ingen grænser for, hvad der kan bruges som frierring, når du frier. Det kan være en klassisk solitairering eller 3-stens ring.

Traditioner

Som tradition, anses det for god stil at spørge din kommende svigerfar om du må tage hans barns hånd i ægteskab – dette burde ikke være noget problem – og er mere en gammel tradition som mange fædre godt kan lide.

Hvordan frier man?

Når tiden er kommet til planlægningen af frieriet, skal du tænke på følgende scenarier: Hvordan er min kæreste? Og hvordan skal det foregå? Og hvor? Skal det være i et offentligt rum, privat eller semi aflukket? Skal der være mange mennesker omkring? Skal det være pompøst eller low-key? Skal der være “vidner”? Skal det være i naturen? stranden? skoven? udsigt? – hvad med vejret den dag? På en restaurant? På en mærkedag? årsdag, fødselsdag, første-date dag? Skal det være i udlandet? På kanten af sengen med morgenmad? Skal der være en fotograf tilstede?

Mulighederne er uendelige – du skal sørge for at tænke hele scenariet igennem. Når du er afklaret med, hvordan du vil fri, kommer du til det lidt sværere spørgsmål – hvad skal man sige? Personligt valgte jeg at gå på knæ og sige nogle bevingede ord omkring, hvor højt jeg elsker hende og hvorfor jeg mente at vi passer godt sammen, og så nåede jeg til de magiske ord “Vil du gifte dig med mig?”. Inden du når steppet, hvor du måske vælger at kaste dig på knæ, så vil jeg give dig et godt råd; at skrive nogle linjer ned og kog dem ned til nogle stikord. På denne måde sørger du for, at du får givet spørgsmålet en “indledning” så det ikke bare kommer ud af det blå – det må gerne være lidt romantisk.

Øvelse gør mester

Det er også en rigtig god ide at øve sig en enkelt gang eller to foran spejlet – og samtidig sørge for at få sætningen ud af munden “Vil du gifte dig med mig?”. Det lyder måske fjollet at skulle stå foran spejlet og sige det, men jeg kan garantere dig, at lige meget hvor sej man er, så får man verdens største klump i halsen når tidspunktet melder sig!