Savner du nogen at snakke om livet med?

Det er nemt at hitte ud af, hvad der skal til for, at kroppen fysisk fungerer godt. Du skal have nogle fibre for, at bl.a. fordøjelsen kører, som den skal. Du skal have masser af proteiner, når du ønsker at holde dine muskler vedlige. Og du skal have C-vitamin, hvis du vil undgå skørbug. Sværere bliver det, når man skal sætte ord på, hvad der skal til for, psyken fungerer. Derfor mistrives mange mennesker.

Ondt i livet? Kontakt en psykoterapeut

Har du ondt i livet og savner nogen at snakke med, så burde du nok overveje at række ud efter en psykoterapeut. Du behøver ikke som sådan have en egentlig psykisk lidelse, for at det giver mening at finde en psykoterapeut, om end mange sikkert på et tidspunkt som minimum får en depression af at dyrke usunde tankemønstre. Så det er faktisk alle forundt at række ud efter en psykoterapeut.

Hvornår kan psykoterapi give mening?

Hvad kunne et konkret eksempel på et negativt tankemønster være? Det kunne være en generel følelse af meningsløshed. Hvad er pointen med at leve livet egentlig? Gør det nogen forskel, om du er her eller ej? Sådan nogle spørgsmål kan man gøre sig selv vanvittig af at tumle med. Tager du fat i en psykoterapeut, kan de måske hjælpe med at finde mening, så du kan møde livet med godt lune.

I sidste ende skal du gøre noget

Lavt selvværd er et andet problem, det kan være, du døjer med. Du kan ikke trylle bedre selvværd frem, men du kan lære at mærke efter i dig selv og have mod på at opsøge nye oplevelser eller nye relationer. I sidste ende kan selv ikke den bedste psykoterapeut ”klemme” mod, selvtillid og livslyst ned i hovedet på dig. Det bliver dig, som skal ændre måden, du ser ting på. Men terapi kan hjælpe.