Kom godt i gang med dit jagttegn

Nu er det ved at være sæson for jagt. Men man bliver ikke en sublim jæger ved bare at have jagttegn. Måske har du sigtet, måske har du viden, men med gul regndragt og slangebøssen fra skabet, så kommer du ikke så utroligt langt. Der skal mere til end bare forstand for at blive den ideelle jæger. Du skal nemlig bruge noget rigtig jagtudstyr for at kunne komme ordentligt igang og derfor får du her en guide til alt det jagtudstyr du skal bruge til næste tur.

Hvilken form for jagt

En jæger kan ikke jage ret meget uden et våben. Det er nemlig ikke så forfærdeligt ofte, at vi bruger de bare næver længere. Du skal have et skydevåben og dit skydevåben afhænger af, hvad du vil jage.

Der er et bredere udvalg af skydevåben til jagt, og derfor skal du vide hvilket et, der vil passe til dit behov som jæger.

Undersøg markedet, hvad skal du bruge – haglgevær, luftbøsse eller riffel?

Camouflage tøj

Sørg for at byttedyrene ikke kan få øje på dig, vær ligesom kamæleonen. Du skal gå i et med dine omgivelser, ellers er du for nem at se, og du vil meget hurtigt komme til at skræmme dine byttedyr væk. Derfor skal du have den rigtige beklædning, og der findes meget forskelligt, så køb dig ikke fattig i markedet, men find ud af, hvad du har bug for. Bukser, jakke, handsker. Har du måske noget du allerede kan bruge? Vigtigst er bare, at du kan forblive varm og tør.

Gode og præcise øjne

Et andet stykke jagtudstyr, som kan gøre jagten meget nemmere for dig, kunne være en kikkert. To gode øjne, som kan hjælpe dig med at søge. Så kan du se langt og præcist. Du kan finde byttedyrene længe før, at de kan finde dig.