Nyd friheden ved at sejle – køb din egen båd

Intet kan slå friheden ved selv at kunne bestemme, hvor du vil tage hen. Og intet kan slå følelsen af at være på en båd med vennerne eller familien. Derfor er der også mange, der er begyndt selv at købe både. Det behøver nemlig ikke at koste en halv bondegård at få råd til en båd. F.eks. er der mange brugte både til salg på nettet. Læs mere om køb af brugte både herunder.

Sådan finder du den rette båd for dig

Hvis du går og pønser på at købe en båd, skal du ikke holde dig tilbage fra at gøre ønsket til virkelighed. Der er nemlig godt gang i bådsalget – både af brugte og nye både. Start med at kigge på forskellige sider på nettet. Så kan du lettere sammenligne udvalg og priser hos de enkelte forhandlere.

Når du går i gang med at kigge efter en båd, er det en god idé at have afklaret, hvad du vil bruge båden til. Spørg dig selv om du køber en båd for at kunne sejle med andre, eller om du forestiller dig båden som et frirum til, at du primært selv kan tage ud på den? Når du har afgjort dette, er du allerede meget tættere på at kunne finde den rigtige båd for dig.

Hvis du er fiks med fingrene, kan det være, at du selv vil istandsætte din båd i ny og næ. Nogle har både som hobbyprojekter og tager ikke nødvendigvis tit ud for at sejle, men bruger båden som et frirum for praktisk og kreativ udfoldelse. Det kan være, at båden kan blive dit nye praktiske projekt.

Hvor meget skal jeg slippe for en båd?

Hvis du gerne vil have familie og venner med ud på båden, skal den naturligvis kunne rumme nogle mennesker. Men større både behøver ikke nødvendigvis at koste meget mere end mindre både. Faktisk kommer bådprisen an på langt mere end størrelsen. Kvalitet og stand er særligt med at afgøre prisen på båden – uanset om den er ny eller brugt.

Bådpriser kan virkelig variere, og derfor er det svært at komme med et skøn på, hvor meget en gennemsnitlig båd koster. Husk altid at have din mavefornemmelse med, når du foretager dig et køb af større beløb. Du skal kunne overskue projektet og glæde dig til at komme ud på båden eller vise den frem for familie og venner.