Sikkerheds tjekliste til cyklen

momentnøgle-cykel-carl-ras

Sikkerheds værktøjer til cyklen

Hvis cyklen er dit foretrukkende transportmiddel er det med garanti en god idé af have et par små værktøjer i cyklekurven. Og hvis du eventuelt benytter den til motion og udflugter er der ikke altid andre i nærheden for at hjælpe dig. Mange uheld sker på cykelstien fordi ens jernhest ikke får et “check-up” ofte nok. Forståeligt, du vil gerne spare tid og økonomi. Ved at investerer i et par hjælpemidler undgår du at kaste penge på cykelmekanikkeren og sikre ingen uheld. Her er der tale om momentnøgler, pumper m.m. Så hvis du vil undgår løse dele, flade hjul og andre ubehag, så læs videre her.

Tjekliste til cyklen

Løse bolte, møntrikker m.m.
Selvom du har en cykel, er der stadig en mulighed for at du ikke har en momentnøgle liggende i værktøjskassen. En momentnøgle er i manges øjne måske ikke det mest nødvendige stykke værktøj at eje selv. Det er dog ikke helt sandt. Du har ikke behov for den hver eneste dag, men når du sidder fast i trafikken, kan den gavne dig mere end du tror. Fordi den kan redde liv, men også som en bonus kan bespare dig økonomisk. Den er nem at bruge til at stramme løse led og du sparer mange ture til cykelmekanikeren.

Gør dig synlig
Ja, reflekser ser kiksede ud, men hvorfor ikke implementerer det ind i din “stil”? Du behøver ikke at bære en grim orange vest. Men alt fra snørebånd til badges på skuldertasken kan have reflekser og se sejt ud på samme tidspunkt. Så tænk lidt kreativt og se hvordan de neon farver kan blandes godt ind med dit kedelig sort og grå tøj.

Kom fra A til B
Om du cykler på asfalt, i skoven eller andre områder kan hjulene godt få nogle slag og huller undervejs. At få hjulene lappet kan godt gøres af en selv, hvis man har værktøjet på sig. Så en pumpe kan være værd at investere i. En inflator pumpe er lille og kompakt og dermed nok det bedste bud når man er på vejen.