Få hjælp til ansøgning om skilsmisse

Skilsmisse er aldrig en let proces. Hvis du overvejer at blive skilt eller allerede har påbegyndt processen, føler du dig måske overvældet. Den gode nyhed er, at der er hjælp at hente. Der er mange forskellige aspekter ved at søge om skilsmisse, og det kan være svært at vide, hvor man skal begynde. Et af de bedste steder at begynde er ved at tale med en advokat. En advokat kan hjælpe med, at du forstår processen og ved, hvad du kan forvente. De kan også hjælpe dig med at navigere rundt i det juridiske system og beskytte dine rettigheder. Med hjælp fra en dygtig advokat kan din skilsmisse blive meget lettere. Læs mere i denne artikel om, hvordan en advokat kan hjælpe dig i forbindelse med en skilsmisse.

Håndteringen af dine skilsmissepapir

Skilsmissepapir kan være kompliceret at forstå på egen hånd. Der er mange juridiske termer, der bliver brugt og måske du har svært ved at tyde, hvad det hele betyder. En advokat vil gennemgå dine skilsmisse papirer sammen med dig og hjælpe dig med at forstå, hvad det hele betyder. De kan også hjælpe dig med at udfylde papirarbejdet korrekt, så der ikke opstår forsinkelser i processen. Nogle skilsmisse papirer kan være mere omstændige end andre. Det kommer meget an på omfanget af din skilsmisse og om der er stor uenighed mellem dig og din ægtefælle. 

Forhandlinger med din ægtefælle

Hvis du og din ægtefælle ikke er enige om skilsmissen, kan det være svært at forhandle på egen hånd. En advokat kan hjælpe dig med at kommunikere med din ægtefælle og nå frem til en aftale. De kan også hjælpe dig med at løse eventuelle tvister, der måtte opstå i løbet af processen. Det er vigtigt at have nogen på din side som kender loven og kan hjælpe dig med at beskytte dine interesser. Det kan være alt fra særeje, underholdsbidrag til børnebidrag, der skal diskuteres mellem dig og din ægtefælle. Alt dette kan en advokat hjælpe dig med og finde en god aftale eller løsning på mellem dig og din ægtefælle. Måske din ægtefælle også har en advokat ved hans/hendes side i forbindelse med forhandlingerne om særeje og underholdsbidrag. 

Løsning af din skilsmisse uden om retten

Hvis du og din ægtefælle kan blive enige om vilkårene for skilsmissen, kan I måske løse den uden at gå til retten. De fleste skilsmisser ender ikke i retten i Danmark. Men hvis partnerne ikke kan enes om en afrunding på skilsmissen, så kan det være, at man ender i retten alligevel. Mange vælger dog at løse det på egen hånd. Dette kaldes ofte en ubestridt skilsmisse. En ubestridt skilsmisse kan være hurtigere og billigere end en omstridt skilsmisse. Den kan også være mindre stressende, fordi du ikke skal igennem en retssag. Hvis du overvejer en ubestridt skilsmisse, bør du stadig tale med en advokat for at sikre dig, at du ikke kommer ud af din skilsmisse uden at have en god aftale på plads.