Dette skal du huske, når du sælger din bil

Når du sælger din brugte bil til en privatperson, er det noget mere kompliceret end blot at overgive nøglerne og få penge i retur. Der er flere ting, som du skal stilling til, og det kan være svært at vide, om man har overset noget. Derudover er salg af bilen en stor beslutning, som involverer mange penge og du vil gerne undgå at blive snydt. I denne oversigt kan du få tips og info, som gør dig i stand til at sælge den gamle Ford S Max brugt sikkert og helt efter bogen.

Vær sikker på, at du sælger til den rette

Selvom du ikke kender køberen af din gamle tæt, bør du sikre dig, at du sælger til den rette. Derfor bør du tjekke, om den potentielle køber nu også har et gyldigt kørekort. Du kan nemlig få en bøde, hvis du sælger til en person uden kørekort. Derudover bør du aldrig lade den potentielle køber prøvekøre bilen alene. Tyveri af denne slags er sjældne, men man kan ldrig være helt sikker. Hvis bilen bliver stjålet, vil forsikringen ikke dække, da du selv har overdraget nøglerne. Slutteligt bør du tjekke at du har modtaget betalingen før du endeligt overdrager nøglerne.

Lav en købskontrakt

Det er vigtigt, at I får udarbejdet en kontrakt for salget. Dette viser at bilen har skiftet ejer og at du ikke længere er den juridiske ejer af bilen. På den måde er du sikret imod juridiske slagsmål i fremtiden.

Husk at omregistrere

Det er vigtigt at få omregistreret bilen med det samme efter salget, hvilket nemt og hurtigt kan klares online, så længe du har registreringsattesten. Dette er vigtigt, da eventuelle fart- eller parkeringsbøder tilfalder den person som står på registreringsattesten. Eftersom du ikke længere er ejeren, bør du selvfølgelig ikke blive bundet op på bøden.