Er du ny i trafikken? Gode råd til at blive en bedre bilist

Der findes ikke noget bedre end at sætte sig bag rattet efter, at køreprøven er bestået. Det føles stort og uvirkeligt, og du skal nu sidde helt alene i bilen og køre rundt på vejene. Som ny bilist er det essentielt, at du husker på flere vigtige ting. Det kan nemlig hjælpe dig med at blive en bedre bilist.

Sørg for at få rutine bag rattet

Når du netop har fået dit kørekort, er det en god idé at køre så meget rundt som muligt. Har du ikke din egen bil, så kan du eventuelt låne en bil af dine forældre, din partner eller en helt andet. Jo mere erfaring du får bag rattet, jo bedre en bilist vil du helt sikkert blive.

Overhold fartgrænserne

Dette er selvfølgelig noget, som din kørelærer allerede har fortalt dig. Men det kan være fristende at køre for hurtigt, når du selv sidder bag rattet, og ingen kan fortælle dig, hvordan du skal køre. Men det er vigtigt, at du overholder fartgrænserne for din egen skyld og for andres. Desuden undgår du at få en fartbøde, hvis du overholder fartgrænserne.

Brug ikke mobilen under kørsel

Det kan være svært at lade mobilen blive i tasken eller lommen, mens du kører. Dog er det ikke en særlig god idé at have mobilen fremme under kørsel. Så læg altid din mobil væk fra dig som det første, når du sætter dig ind i din BMW E36 eller i en anden bil.