Ingen panik om Bilsyn inden ferien

Flere og flere synshaller tilbyder bilsyn uden tidsbestilling i de normale åbningstider, så har du lidt tålmodighed og har glemt at booke tid inden ferien, så er der ingen panik.

Hvis du gerne vil sikre dig at bilen går igennem med bravour, så kan du eventuelt lige tage et kik på sagens tilstand først. Du bør for eksempel teste dine lygter, om bilen larmer mere end normalt,  og at der ikke er nogle blinkende lamper på instrumentbrættet. Dækmønstret skal være over 1,6 mm og selvfølgelig ingen revner. Drypper bilen olie eller nogen anden vædske, bør du helt klart lige smutte en tur forbi værkstedet inden du drejer ind til synshallen.

Ud over de mest basale ting du selv kan checke, er der selvfølgelig mulighed for at få et synstjek hos de fleste synshaller, eller hos din mekaniker, men så skal du jo helst være i så god tid, at du kan nå at få udbedret skader inden det faktiske syn. Mange mekanikere er og ret godt til lige at smutte i hallen for dig, hvis de ikke finder noget alarmerende.

På Færseslsyrrelsens hjemmeside kan du finde en liste af alle de ting som tjekkes ved bilen, og hvad forskellen er på periodisk syn og registreringssyn.

Du har altid en frist til at få synet bilen, så kan du nå hjem fra ferie inden, er det jo fint, men hvad nu hvis der er alvorlige fejl og bilen strander i udlandet. Når du ikke at få bilen synet inden fristen, risikerer du nemlig en bøde, og at miste bilens plade.

Bor du i Nordjylland, eller nærmere ved Aalborg, har Bilsyn Vodskov mulighed for at syne din bil uden tidsbestilling, og med udvidede åbningstider. Synshallen har adresse i både Nørresundby og Vodskov lige ved E45.