Leasing af luksusbiler

Drømmer du om en lækker Audi, BMW eller Mercedes? Eller er du mere til en stor Range Rover eller en lille, hurtig sportsvogn? Så læs blot videre. Vi vil her komme ind på, hvordan du leaser en luksusbil, så du kan få din bildrøm opfyldt.

Hvorfor lease en luksusbil?

En luksusbil er dyr at købe. Særligt i Danmark, hvor vi har så høj en registreringsafgift. Det er derfor de færreste som har råd til at købe en luksusbil. Mange vælger i stedet at lease, og det er der mange gode grunde til. At lease en luksusbil er nemlig markant billigere end at eje den, og afhængig af leasingtype, slipper du også for at betale for reparationer og service i den tid, du leaser bilen.

Operationel leasing af luksusbiler

Der findes mange forskellige former for leasing. Den leasingform, som de fleste betegner som den sikreste, er operationel leasing. Her betales der en udbetaling ved indgåelse af leasingaftalen og efterfølgende et fast månedligt beløb. Service og løbende reparationer er ofte inkl. den månedlige ydelse, dvs. det eneste du selv skal betale er ejerafgift, brændstof og forsikring. Når leasingaftaler slutter, afleverer du bilen tilbage til forhandleren.

Operationel leasing er en meget sikker leasingform, men desværre også meget dyr. Den månedlige ydelse ved operationel leasing er typisk markant højere end andre former for leasing. Det er derfor de færreste som vælger at lease en luksusbil operationelt.

Flexleasing af luksusbiler

De fleste vælger derimod en anden leasingform, nemlig flexleasing, eller luksus leasing som det også kaldes. Her er den månedlige ydelse markant lavere, da du selv afholder udgifterne til service og reparation af bilen. Du er desuden ansvarlig for at sælge den videre eller anvise en køber når leasingperioden ophører. Du kan dog ofte tegne en service- og reparationsaftale mod en merpris og de fleste leasingselskaber tilbyder også at hjælpe dig med at vælge bilen videre.